Beveiliging van bouwplaatsen is zeer belangrijk om diefstal van goederen te voorkomen en beschadiging van objecten te verhinderen. In het verleden werden bouwplaatsen meestal bewaakt door surveillerende bewakers. Tegenwoordig gebeurt dit vooral met camerasystemen en/of verplaatsbare alarmsystemen. Maar hoe zit het met de alarmopvolging van bouwplaatsen?

Alarmopvolging bouwplaats

Als een alarm op een bouwlocatie afgaat, geeft het systeem dit meestal door aan een Particuliere Alarm Centrale of meldkamer. De beheerder daarvan beslist of een beveiligingsbedrijf wordt gewaarschuwd om ter plekke te gaan kijken. Meestal wordt ook meteen de politie gewaarschuwd.

CBO Security is marktleider is op het gebied van alarmopvolging bouwbeveiliging en partner van bedrijven in heel Nederland die beveiligingstechniek installeren op bouwlocaties. Het gaat in alle gevallen om gecertificeerde bedrijven die in het bezit zijn van een vergunning afgegeven door Justitie.

Alarmopvolging door mobiele surveillant

Een bouwplaats alarm komt direct bij een van onze regionale beveiligers binnen. De surveillant ontvangt de locatiecode en het soort alarm. Met de klant worden vooraf afspraken gemaakt over de alarmopvolging bouwbeveiliging. De surveillant weet dus precies op welk type alarm hij moet reageren. Is dat het geval, dan begeeft hij zich zo snel mogelijk naar de bouwplaats.

Ter plekke doet hij een ronde om eventuele inbraakschade te registreren en te controleren of er verdachte personen aanwezig zijn. Zijn er aanwijzingen dat er iemand op de locatie is, dan rijdt meestal de politie mee.

Alarmopvolging bouwbeveiliging zonder schade of verdachte personen

Is er geen inbraakschade of andere aanwijzingen van verdachte personen op de bouwplaats? Dan controleert de surveillant het alarmsysteem, schakelt dit weer in en sluit de locatie af. Hij meldt het alarm af bij de meldkamer en gaat pas weg als het alarmsysteem weer correct is ingeschakeld. Hij stelt een rapportage op, zodat de klant van elke alarmopvolging de historie kan terugvinden via het CBO webportal.

Constateert de surveillant wel inbraakschade of de aanwezigheid van verdachte personen op de bouwlocatie? Dan neemt hij direct contact op met de politie en volgt de richtlijnen en instructies van de politie. Hij vermeldt en rapporteert bijzonderheden en kan zo nodig in overleg met de opdrachtgever zorgen voor begeleiding van reparatiediensten op locatie. Als de locatie weer is afgesloten, handelt de surveillant de alarmopvolging van de bouwlocatie op dezelfde manier af als hierboven.

Alarmopvolging bij uw bouwproject

U kunt CBO Security inschakelen voor de beveiliging en alarmopvolging van al uw bouwprojecten, of deze nu klein of groot, kortdurend of langdurig zijn. In overleg met u bepalen wij hoe de alarmbeveiliging bouwplaats geregeld moet worden, al dan niet met bewaking ter plaatse. Wij zijn een zelfstandig en efficiënt bedrijf en werken samen met zo’n 80 gecertificeerde en zeer betrouwbare regionale bewakingsbedrijven. Zo profiteert u van een landelijke dekking en werkt u tegelijk met een bedrijf dat ook de lokale situatie goed kent. En u kunt alles regelen via een ‘single point of contact’.

Meer weten over onze alarmopvolging bouwbeveiliging? Neem contact op.

Share This