MOBIELE SURVEILLANCE

Alarmopvolging door mobiele surveillance

Mobiele surveillance is meer dan alleen een beveiliger met een auto. CBO Security is het Centraal Beveiligingsorgaan en met onze lokale partners bestrijken we met ons netwerk geheel Nederland. Naar aanleiding van alarm meldingen vanuit de alarmcentrale volgt er een alarmopvolging door de mobiele beveiliger.

Alarmopvolging na alarm meldingen

Hoe ziet het werk van een mobiel surveillant er precies uit? De voornaamste taak van een mobiel surveillant is alarmopvolging. De mobiel surveillant heeft gedurende zijn dienst contact met de alarmcentrale.

Vanuit de alarmcentrale komen alarm meldingen binnen. Na deze alarm meldingen rijdt de mobiel surveillant naar de betreffende locatie. Van de alarmcentrale krijgt de dichtstbijzijnde surveillant instructies die de beveiliger nodig heeft om een goede alarmopvolging uit te voeren.

 

Mobiele Surveillance

De taken van mobiele surveillance zijn variërend. De mobiel surveillant voert bijvoorbeeld collectieve beveiliging uit. Ook kan het zijn dat de surveillant ingezet wordt bij het openen en sluiten van objecten of een surveillanceronde verricht. Alarmopvolging naar aanleiding van alarm meldingen vanuit de alarmcentrale behoort ook tot de verantwoordelijkheid van de mobiel surveillant. Tot slot is ook keyholding ofwel sleutelbeheer onderdeel van de functie van mobiele surveillance. De beveiliger heeft korte lijnen met de alarmcentrale. Daardoor kan hij snel overgaan tot actie na alarm meldingen.

 

Alarmcentrale

Alle alarm meldingen komen via de alarmcentrale bij de mobiel surveillant binnen. De mobiele surveillance is zelf verantwoordelijk voor een accurate alarmopvolging. De alarmcentrale zorgt ervoor dat alle alarm meldingen altijd beschikken over de juiste en correcte informatie die de beveiliger nodig heeft. De communicatielijnen tussen de klant, de opdrachtgever en CBO Security zijn zeer kort. Hierdoor kan altijd snel worden geschakeld waardoor ook snel kan worden gereageerd op veranderende wensen en omstandigheden van de klant of de situatie.

 

Mobiel surveillant

De mobiel surveillant is tijdens zijn dienst veel onderweg. Het is daarom belangrijk dat de beveiliger communicatief sterk is. Hij dient zowel met het personeel van de alarmcentrale als met de personen bij een object samen te werken. Daarnaast is het belangrijk dat de beveiliger te alle tijden kalm blijft. Bij mobiele surveillance is vaak sprake van onverwachte situaties en komen er op onverwachtse moment alarm meldingen binnen. Deze alarmopvolging dient altijd accuraat en snel te verlopen. De beveiliger moet stressbestendig zijn en het overzicht kunnen bewaren.

Objectbeveiliging

Sluit mobiele surveillance niet helemaal aan op uw wensen en behoeften? Dan biedt objectbeveiliging voor uw bedrijf de oplossing. Met objectbeveiliging bevinden onze beveiligers zich, anders dan bij mobiele surveillance, vast op een locatie of object. Ze werken hierbij niet naar aanleiding van alarm meldingen en er is geen sprake van alarmopvolging. Onze objectbeveiligers vormen het vaste en bekende gezicht van uw bedrijf en nemen een centrale functie in bij het object.

Interesse in alarmopvolging van CBO Security?

Of wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten en werkwijze?
Wij bespreken graag met u de mogelijkheden op het gebied van mobiele surveillance

Telefoon

Hoofdkantoor

Hoogeveenenweg 100
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel
Unit 2.06

2e Vestiging

Wiltonstraat 41 F
3905 KW Veenendaal

Neem direct contact op

2 + 10 =