Beveiligen is achteraf managen

Beveiligen is achteraf managen

In gesprek met Jan Goldenbelt, beveiliger bij JG Beveiliging

Jan Goldenbelt werkt zelf al ruim 38 jaar in de beveiliging. “Ik werkte eerst in de ‘doe-het-zelf-zaak’ van mijn vader in Den Haag. Daar was ik op een gegeven moment helemaal klaar mee. Ik wilde mensen helpen en veiligheid bieden. Toen ben ik de beveiliging ingegaan. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad.”

CBO Security uw beveiligingsintermediair

  • Onafhankelijke intermediair voor beveiliging
  • Lokale en betrouwbare beveiliging in uw regio
  • 1 vast aanspreekpunt
  • Werkzaam in heel Nederland
  • 24/7 bereikbaar

Jan goldenbelt beveiliging managen

Ongeveer 38 jaar geleden stond Jan voor de keuze: beveiliger of brandweerman worden. “De Nederlandse Veiligheidsdienst kwam eerder met een reactie. Daarom heb ik gekozen voor de beveiliging.” In zijn werk als beveiliger heeft Jan veel meegemaakt. “Het is een hele afwisselende baan en geen enkele dag is hetzelfde. Je moet in dit vak continu nieuwe dingen blijven leren en je bent voortdurend in de praktijk bezig. Dat maakt het heel erg leuk, want ik ben een echte doener.”

Verantwoordelijkheden

JB Beveiliging werkt samen met CBO Security. Beveiliger Jan van JG Beveiliging heeft naar eigen zeggen echt een top baan: “Objectbeveiliger is eigenlijk een hele sociale functie. Je neemt namelijk een centrale post in bij een organisatie. Je bent aanwezig, zorgt voor toegangscontrole, begeleidt mensen die het pand binnenkomen en zorgt dat ze bij de gastheer komen.” Natuurlijk staat veiligheid centraal in het werk. “Bij een openingsronde controleer je, voordat je het pand betreedt, of er geen verbrekingssporen zijn. Pas als je dat hebt gecontroleerd, stap je het pand binnen. Vervolgens schakel je het alarm uit, loop je een openingsronde, open je bepaalde kantoren en doe je verlichting aan. Je zorgt als het ware dat iedereen aan de slag kan”, aldus Jan.

Al uw beveiligingszaken in heel Nederland door één partij laten regelen?
Vertrouw op de expertise van CBO Security.

Imago

Bij CBO Security merken we dat mensen soms een beeld hebben van de beveiliging wat niet klopt. Ook Jan ervaart dit: “Vaak wordt gedacht dat als je niks kan, je dan maar beveiliger moet worden. Dat is echt niet zo. Beveiligen wordt steeds ernstiger en niet iedereen kan beveiliger worden.” Dat het een stoere functie is, staat vast. Maar een echte mannenbaan, dat is het zeker niet. “Beveiliger is echt geen mannenbaan. Er zijn steeds meer dames in de beveiliging. Je moet als beveiliger goed kunnen communiceren en weten hoe je moet reageren. Dan maakt het niet uit of je een man of een vrouw bent”, aldus Jan.

Managen

Beveiligen draait om het managen en onder controle houden van een situatie. Jan: “In de afgelopen 38 jaar ben ik zelf nog nooit in een vechtpartij beland. Het gaat er namelijk om hoe je zelf met de situatie omgaat. Tijdens de rollenspellen bij een OMA training (Omgaan Met Agressie) leer je hoe je moet reageren. Je moet vooral heel rustig blijven.” Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar Jan heeft een tip: “Zulke situaties kan je vergelijken met een razende trein. Je kan het beste op de trein springen en gewoon meerijden. Vanaf daar probeer je vervolgens de situatie om te buigen. Dit is de zogenoemde OMO-wijze: opstappen, meerijden en vervolgens ombuigen.”

Nieuwsgierig geworden naar de andere beveiligingspartners waar CBO Security mee samenwerkt? Of benieuwd naar de overige diensten die wij bieden op het gebied van beveiliging? Hier leest u meer over onze dienstverlening!

Contact met CBO Security

Wilt u meer weten over beveiliging van CBO Security? Neem contact met ons op. Stuur een bericht naar info@cbosecurity.nl of bel naar 088 – 88 333 66

    Heeft u vragen over onze dienstverlening?

    Geef ons uw naam en telefoonnummer door en wij bellen u terug.