Beveiliging in de zorg: maatwerk voor iedere locatie

Speciaal voor de zorg

Zorgbeveiliging is iets heel anders dan bijvoorbeeld beveiliging van een kantoorpand. In de eerste plaats gaat het om doorgaans complexe gebouwen met vele in- en uitgangen. Ook is het druk met veel verschillende bezoekers, patiënten, leveranciers van goederen, medewerkers, enz. Verder moet zorginstelling beveiliging rekening houden met een grotere kans op incidenten. Denk bijvoorbeeld aan een GGZ-instelling, daklozencentrum of verslavingskliniek. Als beveiliger kun je zodoende te maken krijgen met hoog oplopende emoties en agressie. Daarom is beveiliging in de zorg maatwerk maar vooral ook: mensenwerk.

CBO Security uw beveiligingsintermediair

 • Onafhankelijke intermediair voor beveiliging
 • Lokale en betrouwbare beveiliging in uw regio
 • 1 vast aanspreekpunt
 • Werkzaam in heel Nederland
 • 24/7 bereikbaar

Zorginstelling beveiliging: open of gesloten instelling

Er is een groot verschil qua beveiliging tussen een open instelling, bijvoorbeeld een ziekenhuis of een ouderenhuis en een gesloten instelling zoals een psychiatrische kliniek. Bij de laatste is er geen vrije toegang voor patiënten, maar wel voor medewerkers. Zorginstelling beveiliging concentreert zich hier meer op toegangscontrole en respons bij calamiteiten, terwijl beveiliging bij een open instelling vooral een dienstverlenend karakter heeft.

beveiliging in de zorg

Al uw beveiligingszaken in heel Nederland door één partij laten regelen?
Vertrouw op de expertise van CBO Security.

Beveiliging in de zorg: mensenwerk bij uitstek

In zorginstellingen is er vaak sprake van spanningen bij en tussen bezoekers en medewerkers. Steeds vaker krijgen deze instellingen te maken met verbale en fysieke agressie en emotionele reacties. Ook medicijn- en drugsgebruik kunnen leiden tot afwijkend gedrag. Zorgbeveiligers hebben dan ook als taak om het gevoel van veiligheid te bevorderen en moeten beschikken over een groot inlevingsvermogen. Daarnaast moeten ze veiligheidsrisico’s tijdig herkennen en minimaliseren. Ze zijn altijd goede gastvrouwen/gastheren maar met een scherp oog voor onregelmatigheden.

De zorgbeveiligers van CBO Security worden speciaal getraind in de omgang met emoties en agressie en het herkennen van én anticiperen op afwijkend gedrag. Ze worden zorgvuldig gescreend en zijn zonder uitzondering gecertificeerd. Onze beveiligers zijn klantgericht, vriendelijk maar ook zeer professioneel.

Zorginstelling beveiliging door CBO Security op een rij

Zoals gezegd is beveiliging in de zorg maatwerk. De dynamiek van uw instelling is uniek en bepaalt welke beveiligingsdiensten nodig zijn. Dit vertaalt zich naar welke mensen op welke plaats ondersteuning moeten bieden. In overleg met u maakt CBO Security een analyse van de gewenste beveiligingstaken. Denk daarbij aan:

 • controle op in- en uitgaande personen en goederen
 • receptie- en telefoontaken
 • cameratoezicht
 • lopen van controlerondes, zonodig met controle op (verslavende) substanties
 • interventie bij agressie en first response diensten

zorginstelling beveiliging

Meer info over zorgbeveiliging?

Wilt u meer weten over beveiliging voor zorginstellingen door CBO Security? Neem contact met ons op. Stuur een bericht naar info@cbosecurity.nl of bel naar 088 – 88 333 66

  Heeft u vragen over onze dienstverlening?

  Geef ons uw naam en telefoonnummer door en wij bellen u terug.