Waarom bouwbeveiliging inschakelen?

Waarom bouwbeveiliging inschakelen?

Op bouwprojecten komen veel zaken bij elkaar die om een zorgvuldige planning, inzet van middelen en goede samenwerking vragen. Naast deze uitdagingen brengt een bouwproject op een bouwplaats ook de nodige risico’s met zich mee. Of het nu gaat om diefstal, vandalisme, onbevoegde toegang of arbeidsongevallen; de veiligheid op een bouwplaats moet altijd op nummer 1 staan. Het inschakelen van bouwbeveiliging is daarom cruciaal om een project in de bouw te beschermen. CBO Security legt in dit blog uit waarom bouwbeveiliging inschakelen essentieel is.

CBO Security uw beveiligingsintermediair

 • Onafhankelijke intermediair voor beveiliging
 • Lokale en betrouwbare beveiliging in uw regio
 • 1 vast aanspreekpunt
 • Werkzaam in heel Nederland
 • 24/7 bereikbaar

BouWatch bouwbeveiliging bouwplaats beveiliging

Diefstal en vandalisme voorkomen

Om te beginnen helpt bouwbeveiliging diefstal en vandalisme op de bouwplaats te voorkomen. Op bouwplaatsen staat veel waardevol gereedschap en materiaal die een aantrekkelijk doelwit kunnen vormen voor criminelen. Beveiligingsmaatregelen, zoals bewakingscamera’s, alarmsystemen en bewakers, schrikt potentiële dieven af en vermindert de kans op verlies of schade aan eigendommen. Dat scheelt een flinke kostenpost, maar vooral ook kostbare tijd die anders moet worden besteed aan het vervangen van gestolen of beschadigde items.

Veiliger werkomgeving

Ten tweede zorgt bouwbeveiliging voor een veiliger werkomgeving. Bouwplaatsen hebben altijd gevaarlijke zones, zoals valgevaar en ook elektrische installaties en zware machinerie. Door het nemen van veiligheidsmaatregelen, zoals het markeren van gevarenzones, het bieden van persoonlijke beschermingsmiddelen en het naleven van veiligheidsprotocollen, kunnen arbeidsongevallen en letsel worden voorkomen.

Geen toegang voor onbevoegden

Met bouwbeveiliging houdt u onbevoegden van het bouwterrein af. Onbevoegden kunnen schade aan constructies, verontreiniging van materialen of sabotage veroorzaken. Door middel van toegangscontrole en monitoring kan ongeautoriseerde toegang effectief worden beperkt.

Al uw beveiligingszaken in heel Nederland door één partij laten regelen?
Vertrouw op de expertise van CBO Security.

Bouwbeveiliging voor uw gemoedsrust

Tot slot biedt bouwbeveiliging inschakelen gemoedsrust. Als projecteigenaar of aannemer wilt u niet voortdurend op uw hoede zijn en bezorgd zijn over de veiligheid op de bouwplaats. Door de professionele bouwbeveiliging van CBO Security in te schakelen, kunt u uw focus leggen op andere belangrijke aspecten van een bouwproject in de wetenschap dat de bouwplaats beveiligd is.

Beveiliging op de bouwplaats goed geregeld

Bouwplaatsbeveiliging kan op verschillende manieren. Zo kunt u ons inschakelen voor het installeren van alarmsystemen ter beveiliging van het bouwterrein. Wanneer er een melding komt bij de alarmcentrale, kan er snel op gereageerd worden. Andere mogelijkheden zijn:

 • toegangscontrole
 • controle wanneer werknemers de bouwplaats verlaten hebben
 • controle op brandveiligheid
 • beveiliging
 • camerasystemen

Meer informatie?

Wilt u CBO Security inschakelen voor bouwbeveiliging? Bel naar 088-8833366 of stuur een e-mail naar info@cbosecurity.nl. U kunt ook het contactformulier op de website invullen.

  Heeft u vragen over onze dienstverlening?

  Geef ons uw naam en telefoonnummer door en wij bellen u terug.