Wat doet een objectbeveiliger?

Wat doet een objectbeveiliger?

In Nederland zijn er ongeveer 64.000 personen werkzaam in een beveiligingsberoep. Een deel van deze werknemers is objectbeveiliger, maar wat doet deze eigenlijk? Een objectbeveiliger is een beveiliger van een bedrijfs- of terrein de taken van een surveillant, portier, receptionist of bewaker uitvoert. Wat dit verder allemaal inhoudt, lees je in dit artikel.

Uw beveiligingsintermediair in Amsterdam

 • Onafhankelijke intermediair voor beveiliging
 • Lokale en betrouwbare beveiliging in uw regio
 • 1 vast aanspreekpunt
 • Werkzaam in heel Nederland
 • 24/7 bereikbaar

Wat doet een objectbeveiliger objectbeveiliging cbo security

Voor de algehele veiligheid

In de breedste zin is een objectbeveiliger verantwoordelijk voor de algehele veiligheid van een pand of terrein. Door het bewaken van personen en goederen en het signaleren en tegengaan van ongeregeldheden. Een objectbeveiliger kan werkzaam zijn in commerciële omgevingen zoals een bedrijfspand, winkel, evenement, (zorg)instelling, of een bouwterrein, maar ook in officiële omgevingen als overheidsgebouwen en waardetransport. Waar hij dan ook wordt ingezet, een objectbeveiliger houdt de omgeving op ieder moment in de gaten! Een objectbeveiliger is doorgaans belast met de volgende algemene taken:

 • Toegangscontrole en -registratie
 • Brand- en sluitrondes
 • Sleutelbeheer
 • Receptietaken
 • Begeleiden van reparaties en installaties

Al uw beveiligingszaken in Amsterdam door één partij laten regelen?
Vertrouw op de expertise van CBO Security.

Alarmopvolging

Een andere belangrijke taak van de objectbeveiliger, is alarmopvolging. Wanneer buiten bedrijfstijd een alarm afgaat in het pand of op het terrein, wordt er een signaal verstuurd naar een centrale meldkamer. Deze schakelt op zijn beurt de dienstdoende beveiliger of surveillant in, die zich naar de betreffende locatie begeeft en de situatie beoordeelt. Bij loos alarm maakt de beveiliger een melding, schakelt het alarm uit, en sluit het pand opnieuw af. In het geval van inbraak of sporen daarvan, schakelt de beveiliger de hulpdiensten in en betreedt het pand niet alleen. Wanneer de situatie is opgelost en het terrein daarna is vrijgegeven, sluit de objectbeveiliger daarna weer af.

Service van CBO Security

Al sinds 2012 werkt CBO Security als intermediair tussen klanten en onafhankelijke beveiligingsbedrijven in heel Nederland. Waarom u juist kiest voor CBO Security als uw partner in beveiliging? Wij hebben enkele voordelen van onze service op een rij gezet:

 • We vinden altijd een lokale partner voor betrouwbare beveiliging in uw regio
 • U kunt rekenen op een vast aanspreekpunt
 • We werken in heel Nederland
 • U kunt ons altijd 24/7 bereiken
 • We zijn een onafhankelijke intermediair

alarmopvolging door objectbeveiliger

Het belang van een objectbeveiliger

Het is in dit artikel inmiddels wel duidelijk geworden wat het belang van een objectbeveiliger is voor een bedrijfsterrein of evenement. Zijn belangrijkste rol is het creëren en behouden van veilige situaties voor medewerkers, klanten en bezoekers en het voorkomen van ongeregeldheden. Deze rol kan in een winkel bijvoorbeeld het voorkomen van diefstal zijn en op een evenement het verwijderen van personen die overlast geven. Voor bedrijfspanden en bouwterreinen is er bewaking nodig om te voorkomen dat onbevoegden het terrein betreden en schade veroorzaken aan materialen en goederen, of het controleren op brandveiligheid. Kortom, een objectbeveiliger is een onmisbaar element in de bedrijfsvoering!

Zelf een objectbeveiliger inhuren

Wilt u uw eigen bedrijfspand of terrein ook met een gerust hart kunnen verlaten aan het eind van de dag? Dan kunt u altijd zelf een (extra) objectbeveiliger inhuren. Een objectbeveiliger inzetten via CBO Security is dan de juiste stap! Wij verzorgen de gehele beveiliging van uw bedrijf met de hulp van onze beveiligingspartners in uw eigen regio. Voor meer informatie over onze werkwijze en beveiligingsspecialisten, plannen wij graag een vrijblijvende afspraak met u in! Neem hiervoor contact met ons op.

  Heeft u vragen over onze dienstverlening?

  Geef ons uw naam en telefoonnummer door en wij bellen u terug.