Wat is elektronische beveiliging?

Elektronische beveiliging

Moderne beveiliging is voor een groot deel elektronisch. de voordelen daarvan zijn evident: met elektronische beveiliging kunt u inbrekers of verstoringen onmiddellijk detecteren. Dat betekent dat er sneller een alarmmelding plaatsvindt en hulpdiensten sneller worden ingeschakeld. Daarmee is de kans groter dat u schade of diefstal kunt voorkomen.

Bij elektronische beveiliging kunt u denken aan alarmsystemen met sensoren en bewegingsmelders, maar ook aan observatie met camera’s, deur/raam detectie, toegangscontrole en brandmelders. Ook elektronische beveiliging van uw netwerken valt onder deze noemer. CBO Security heeft een netwerk van partners op het gebied van van elektronische beveiliging die u uitstekend kunnen adviseren over de meest geschikte combinatie van beveiligingsmethoden.

CBO Security uw beveiligingsintermediair

  • Onafhankelijke intermediair voor beveiliging
  • Lokale en betrouwbare beveiliging in uw regio
  • 1 vast aanspreekpunt
  • Werkzaam in heel Nederland
  • 24/7 bereikbaar

elektronische brandbeveiliging brandpreventie

Elektronische brandpreventie

Naast bouwkundige maatregelen voor brandpreventie en een adequaat brandbeleid, speelt ook elektronische beveiliging een belangrijke rol bij de bescherming van gebouwen. Denk hierbij aan branddetectiemiddelen zoals rookmelders, thermische melders, multisensoren en systemen die grote temperatuurverschillen meten.

Elektronische toegangscontrole

Elektronisch beveiligde toegang van uw bedrijfspand of kantoor is essentieel om controle te houden over wie toegang krijgt tot welk ruimten. Dit kan gaan over de elektronische toegangscontrole op één of alle deuren en poorten met slagbomen. Maar  ook identificatie van personen d.m.v. codes, badges of vingerafdrukken valt hieronder. Met een elektronisch systeem is dit gemakkelijk centraal te beheren en bijvoorbeeld ook te koppelen aan een tijdsregistratiesysteem.

Al uw beveiligingszaken in heel Nederland door één partij laten regelen?
Vertrouw op de expertise van CBO Security.

Elektronische camerabewaking

Of het nu om een woning gaat of een bedrijfspand, elektronische beveiliging met camera’s zorgt voor veiligheid en gemak. Ze kunnen direct gekoppeld worden met uw alarmsysteem en opgenomen beelden kunt u later terugkijken. Ook heeft u via internet waar ook ter wereld zicht op wat er rond uw pand gebeurt, direct vanaf uw smartphone.

elektronische camerabewaking cbo security

Elektronische alarmsystemen

Zijn goede sloten alleen niet voldoende om uw pand te beveiligen, dan kunt u dit elektronisch beveiligen met een alarmsysteem. Dit bestaat in principe uit een netwerk van sensoren en detectoren, eventueel aangevuld met camera’s. U kunt kiezen voor een op zichzelf staand systeem met bijvoorbeeld een sirene, of voor aansluiting op een alarmcentrale. Ook kan uw systeem worden uitgerust met een mistgenerator, die zorgt dat de bedrijfsruimte in korte tijd gevuld wordt met een dichte mist die het zicht van inbrekers belemmert.

Elektronische netwerkbeveiliging

Netwerken zijn tegenwoordig zeer kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf, zoals door virussen of hackers. Een goede elektronische beveiliging van uw data en klantgegevens is dus van levensbelang. De gespecialiseerse partners van CBO Security kunnen de beveiliging van uw netwerk in kaart brengen met een security check en zo de zwakke plekken blootleggen. Adequate netwerkbeveiliging omvat zorgvuldige authenticatie- en validatiechecks, zodat onbevoegden geen toegang krijgen.

Opvolging van een melding bij elektronische beveiliging

Is uw elektronische beveiliging Security aangesloten op een centrale meldkamer? Dan gaat er bij een alarm direct een melding naar de meldkamer. Deze beoordeelt wat er moet gebeuren. Dit kan variëren van een storing tot een melding met meerdere zones, waarbij de hulpdiensten en de alarmopvolger ingeschakeld worden.

De surveillant van het beveiligingsbedrijf krijgt de locatiecode van de locatie door en ook het soort alarm. U kunt zelf of in overleg met de meldkamer definiëren op welk type alarm de surveillant moet reageren. Op die manier kunt u de kosten in de hand houden. De surveillant begeeft zich indien nodig zo snel mogelijk naar de locatie waar het alarm vandaan komt.

alarmopvolging cbo security

Contact opnemen met CBO Security

Wilt u meer weten over alarmopvolging door CBO Security? Neem contact met ons op. Stuur een bericht naar info@cbosecurity.nl of bel naar 088 – 88 333 66

    Heeft u vragen over onze dienstverlening?

    Geef ons uw naam en telefoonnummer door en wij bellen u terug.